Путін і Трамп - псевдобрати

Автор:
Опубликовано: 2619 дней назад (16 февраля 2017)
Блог: Вся суть
Рубрика: Без рубрики
0
Голосов: 0
Після обрання Дональда Трампа Президентом США, Кремль почав малювати райдужну перспективу співпраці з Америкою. Але новий американський президент не буде танцювати під дудку Путіна.



Росія два роки тому занурилася в економічну кризу, і в Москві почав поширюватись такий жарт: “У нас ніколи не було такого поганого життя, як при Обамі”. Це було спробою Кремля скинути відповідальність за страждання народу на Сполучені Штати. Тепер, коли Обама пішов, Росія виглядає як маленька дитина, яка очікує на краще життя з Президентом Трампом. Державне телебачення в січні на екранах телевізорів вело зворотний відлік часу, де рахували дні до зміни влади у Вашингтоні. Представник ультранаціоналістичної течії Росії Жириновський порадив своїм співгромадянам прийти в офіс в день інавгурації Трампа у святковому одязі і підняти келих шампанського. Всі сподівались на співпрацю з США.

Але, слід нагадати, що не лише Трамп, але і його попередники Буш та Обама прагнули поліпшити відносини з Росією. Обидва спочатку покладали великі надії на співпрацю з Путіним і були гірко розчаровані з часом. І весь цей досвід дістався Трампу. В основному є багато причин, які ставлять під сумнів співпрацю обох сторін. Але основна – Трамп бізнесмен і він відразу помітить, що Москва мало що може запропонувати для «угоди». У росіян же навпаки є довгий список побажань до американців. Закінчення санкцій, терпимість до Кримської анексії, нейтралітет стосовно України, виведення військ НАТО з країн Балтії, визнання російської гегемонії в Сирії. Але дипломатія полягає не лише в тому, щоб отримувати, але й в тому, щоб давати.

Посилання на оригінал: https://www.nzz.ch/meinung/putin-und-trump-die-falschen-brueder-ld.145362
Кіберхунта: як у Львові каявся адмін сепаратистської групи
Комментарии (0)

← Назад