Радиостудия "Валентина"

Автор блога:
Все рубрики (2)
Новини на Радіо "Валентина" 29 лютого 2012р.
0
Весною українці востаннє переведуть стрілки на літній час

Кабінет міністрів України пропонує парламенту скасувати перехід на літній час з 2013 року.


Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті 27 лютого.

Документ передбачає введення в Україні час другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрілки.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що у зв'язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року і необхідністю завчасного інформування європейської спільноти про зміну порядку обчислення часу в Україну вирішено в поточному році зберегти нинішнє літочислення часу.

У разі прийняття законопроекту він набуде чинності з 1 листопада 2012 року.

На думку членів уряду, встановлення вищезазначеного порядку обчислення часу направлено на забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, зменшення кількості аварій, сприяння підвищенню працездатності населення.

Як повідомлялося, в Росії в ніч на 27 березня 2011 року в останній раз були переведені стрілки годинника на "літній" час. Починаючи з осені 2011 року, згідно з розпорядженням президента РФ Дмитра Медведєва, практика переходу на "зимовий" і "літній" час скасована.

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров вважає, що українська держава повинна закріпити часовий пояс, в якому знаходиться більша частина країни, і не переводити стрілки навесні і восени.

"Це рішення буде розглянуто, і спиратися воно буде, перш за все, на ту обставину, в якому часовому поясі знаходиться більша частина території Україні. І моя думка полягає в тому, що ми цей поясний час повинні зробити постійним часом", - сказав він, спілкуючись 27 січня з користувачами Facebook.

Як відомо, більша частина території України знаходиться в смузі, що відповідає часовому поясу UTC +2 ("другий часовий пояс"). Це зафіксовано постановою Кабінету міністрів № 509 від 13 травня 1996 року, відповідно до якого в країні діє час другого часового поясу з переводом щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на одну годину назад.
Радиостудия "Валентина"
0

← Назад